• „Маркетирайте“ повече за по-малко

  Билбордове, реклама в печатните медии , телевизионни реклами и дори рекламни писма могат да струват значителна сума пари. В допълнение към цената на ресурсите, използвани в тяхното производство, пространство, печат, ефирно време и други фактори, такава реклама , обикновено изисква значително количество труд, за да бъде ефективна. В същото време  имейл маркетингът междувременно изисква една малка част от тези ресурси и може успешно да се извършва от един човек.

 • Общувайте незабавно

  Едно от основните предимства на електронна поща като средство за комуникация винаги е било времето (или липсата на такова) , което е необходимо за едно послание да достигне своя получател. С натискане на един бутон, в рамките на секунди, вашата имейл кампания ще достигне до своите получатели. Това е от особена важност за оферти обвързани със срокове, и може да се използва, за да напомнят на клиентите , кога крайният срок на дадено специално предложение е към своя край .

 • Създаване на динамични визуално съдържание

  Имейлът винаги е бил  нещо повече от думи . Хипер връзки включени в електронна поща, които водят до конкретни уеб страници,създават усещане за доста динамично изживяване. За разлика от директния маркетинг по пощата, получателят трябва само да кликне веднъж, за да получи незабавен достъп до съдържанието, което искате да види , независимо дали става дума за конкретен продукт , подробности за предстоящото предложение или нещо друго.

 • Достигнете всеки, навсякъде

  Интернет направи света по-малък.  Днес дори компании  със скромни средства и влияние може да достигне един глобален пазар без допълнителни разходи. Вместо да се ограничавате в рамките на своя гард , регион или страна , можете да достигнете до потенциалните клиенти от другата страна на света , лесно и изгодно .

 • Възползвайте от възможността за „препращане“

  Имейлът не е само носител. Хората обичат да препращат съобщения на приятелите си , които може да представляват интерес за тях и да ги споделят в социалните мрежи. Имейлът ви позволява  лесно да се възползвате от огромния потенциал от влияние, предлагани от социалните медии и „вайрал“ маркетинга.

 • Изграждайте взаимоотношения

  Седмичен или периодичен имейл бюлетин е чудесен и евтин начин за изграждане на трайни взаимоотношения с клиентите , потенциално води до по-високи вторични продажби и по-силна лоялност към марката. Бюлетинът също може да ви позволи да генерирате значителен  интерес към предстоящите събития и оферти .

 • Таргетирайте

  Друго нещо, което интернет е дал на потребителите е по-голям избор от всякога.
  Предоставяйки възможност на клиентите си да избират дали да получават имейли с оферти за предлагани от вас продукти или услуги, които представляват интерес за тях, можете да бъдете сигурни, че вашият маркетинг ще достигне правилните хора.
  Имейлът ви позволява да изпращате на тези контакти специално създадено съдържание , дори и динамично , въз основа на техните регистрирани интереси и предпочитания, базирайки се на поведенческите модели в  онлайн пазаруването.Автоматично задействани кампании могат да ви гарантират, че сте изпратили правилното послание към правилния човек в точното време , без да е необходимо човешка намеса.

 • Събирайте отзиви от клиенти

  За всеки бизнес, мнения на клиентите е от съществено значение за гарантиране, че се предлага нещо, което те искат . Имейлът дава на клиентите си възможността да общуват с вас с много малко усилия,да ви предоставят ценна информация за това в коя част вашия бизнес се справя добре и къде може да се подобри.

 • Проследете вашата кампания

  В допълнение на този потенциал за по-големи продажби и обратна връзка с клиентите , имейл маркетинг ви дава възможност за лесен достъп до динамична информация за успеха на вашата маркетингова кампания . С имейл маркетинг можете да следите колко писма са били доставени, колко са отворени,  колко са препратени и други интересни показатели, които ще ви помогнат да подобрите ефективността  на този канал.

 • С грижа за природата

  Не на последно място , използвайки имейл маркетинг вместо конвенционалните и други методи на хартиен носител ще декларира вашето отношение към околната среда. Чрез използването на електронна система за разпространение на маркетингови послания , вие  ще спестявате значителни суми пари в сравнени с използването на  хартиен носител за вашата реклама .